Bike Events

Klik voor het volledige programma, dag per dag, uur per uur…

Initiatie Cyclo-bal

Cyclo-bal is een soort spectaculair voetbal, maar dan op een fiets. Op speciaal uitgeruste fietsen met een zadel helemaal naar achter trap je niet met je voet, maar met je wiel. Evenwicht, snelheid en behendigheid zijn cruciaal in deze nieuwe stuntrijke sport!
Zaterdag 21 april van 14u tot 17u

 

Artistic Bike – Kunstrijden

Wat kan je allemaal met een fiets? Dat onderzoeken de artiesten van het kunstrijden. Een combinatie van circus en turnen op de fiets. De beste Vlaamse kunstrijders komen het beste van zichzelf demonstreren. *
Zaterdag 21 april van 14u tot 17u

Kidz on Wheelz

Jongen of meisje? Twee of drie wielen? Probeer de pump tracks, behendigheidsparcours of kijk wie de snelste sprinter is!
Kidz on wheelz: een testpiste voorbehouden voor jongeren tussen 5 en 14 jaar
met obstakels, BMX pump tracks, rollen … !
www.kidzonwheelz.be
Zondag 22 april van 11u tot 18u

BMX show -Get Insane

Salto’s, spectaculaire stunts en trial bike zijn maar enkele elementen uit hun show. Get insane is een team van kampioenen in discipline. Ze beginnen waar andere stuntshows stoppen!
Zondag 22 april om 13u, 15u en 17u

 

Bike Ghent Tours

Elke twee uur vertrekt een gegidste Urban MTB tocht door een stukje onbekend Gent. En dat helemaal gratis! Het team van Bike Ghent leidt je rond door industriële sites, interessante graffiti en leuke nieuwe fietspaden.
Vrijdag, zaterdag en zondag telkens om 12u, 14u en 16u

Fietsparking & mobiel atelier 

Fietsambassade organiseert een grote bewaakte fietsparking en beloont de fietsende bezoeker met een gratis nazicht van je fiets. Banden worden bijgepompt, remmen nagekeken en de ketting krijgt wat verse olie! Helemaal gratis!
Vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 11u tot 18u

Initiaties en demonstraties pisterijden

Heb je altijd al eens op een wielerpiste willen rijden? Nu is je kans.

Onder professionele begeleiding van ervaren pistiers van Cycling Vlaanderen kan je zelf ervaren hoe schuin de legendarische piste van het Kuipke nu echt is!

Voor een gedetailleerde planning klik hier

Cycle Chic – Fietsersbond 

Laat je persoonlijk fietsportret nemen door een professionele fotografe. Prachtige lifestyle foto’s die tonen dat fietsen niet alleen ecologisch en hip is, maar ook chic!
Zaterdag 21 april van 14u tot en met 16u

Scholenparade

Ter ere van de eerste verjaardag van het Gentse Circulatieplan  wordt een grote fietsparade georganiseerd met leerlingen van het zesde leerjaar en oa. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw.

Deze parade vertrekt op vrijdag 20 april om 13u45 aan de ingang van de beurs (’t kuipke) en trekt dan de binnenstad binnen. Op deze manier willen we de kinderen in het verkeer voor wie veiligheid prioriteir is extra in de verf zetten.
Vrijdag 20 april om 13u45

Tentoonstelling: Velosophe

Velosphe brengt een unieke collectie prototypes en  prachtige designfietsen.
Vrijdag, zaterdag, zondag van 11u tot en met 18u