Sterke partners

      

    

Fietsersbond

Deze ledenorganisatie vertegenwoordigt de belangen van de fietsers in Vlaanderen en Brussel en ziet de fiets als een logische keuze in het mobiliteitsvraagstuk. Naast ijveren voor betere infrastructuur en vernieuwend mobiliteitsbeleid, zetten ze ook sterk in op communicatie en informatie voor en door fietsers. De Fietsersbond verleent ook diensten aan overheden (Meetfiets) en bedrijven (Bike to Work) Dit alles samen met haar vijfhonderd lokale vrijwilligers. Op Bike Flanders kan je informatie krijgen rond nieuwe fietspaden, fietsvergoedingen, bedrijfsoplossingen en veel meer, en natuurlijk kan je er ook lid worden. Zo bouw je mee aan een betere fietswereld en geniet je tal van voordelen. Daarnaast kan je zaterdag een professioneel fietsportret laten nemen door de fotografe van Belgium Cycle Chic!

Fietsambassade Gent

Deze nieuwe organisatie verzamelt een aantal fietsinitiatieven gesteund door de Stad Gent. Duizenden gele fietsambassade-fietsen kleuren het Gents stadsbeeld! Fietsen markeren, huren of laten herstellen zijn naast evenementen en informatie het kloppend hart van de organisatie. Samen met stad Gent is de Fietsambassade de trekker voor het fietsbeleid en fietsrealisaties! Met een mobiel atelier en een bewaakte fietsparking wil Fietsambassade de fietsende bezoeker op Bike Flanders belonen met een gratis check-up van je fiets.

Cycling Vlaanderen

De vroegere Wielerbond Vlaanderen kreeg een nieuwe naam en de federatie is hét kenniscentrum voor wielrennen in Vlaanderen en dit zowel voor professionals als liefhebbers. Met meer dan 50 000 leden en vele wielerclubs worden zo niet alleen vele wedstrijden en wielerevents georganiseerd, maar geeft Cycling Vlaanderen ook opleidingen aan zowel professionals als recreanten. Op Bike Flanders is Cycling Vlaanderen een sterke partner met initiaties pisterijden, kidz on wheelz, conferenties en nog veel meer! Wielerliefhebbend Vlaanderen betrekken en nog meer de fiets laten zien als een oplossing voor het mobiliteitsprobleem is hier één van de doelstellingen.

Flanders Bike Valley

Flanders Bike Valley is een open innovatiecentrum voor de wielerindustrie. Als kenniscentrum en ontwikkelingscentrum ontwikkelen ze nieuwe fietsproducten. Niet minder dan André Greipel rijdt zo in door hun ontworpen pakken. Op Bike Flanders komen ze de laatste technische innovaties presenteren en kan je een seminarie volgen rond hun Smart Bike project en Cycle Highways.

Enkele communicatiecijfers van onze partners:

Fietsersbond:
– Magazine Veelo: driemaandelijks, oplage 8.500 exemplaren (staat voor een bereik van 17.500 lezers).
–  Bike to Work magazine: 1 keer per jaar, in drie talen, oplage (vraag ik nog op bij een collega)
– Facebook Fietsersbond: 7922 volgers
– Twitter Fietsersbond: 4.388 volgers

Cycling Vlaanderen:
– Magazine: verspreiding aan 50 000 leden (met info en affiche Bike Flanders)
– Nieuwsbrieven (3 nieuwsbrieven met info over Bike Flanders): 12 000 ontvangers
– Facebook: 11 000 volgers

Stad Gent/Fietsambassade:
– Facebook : 2700 volgers
– Nieuwsbrief: 50 000 ontvangers

Provincie Oost-Vlaanderen:
– Verspreiding gratis ticket (promocode) aan alle inwoners van de provincie (1,5 miljoen inwoners)
– Opname in nieuwsbrieven provincie

NMBS
– Verpreiding affiches Bike Flanders in stations
– Verspreiding van flyers aan loketten en balies
– Aankondigingen via nieuwsbrieven
– Links naar website via diverse kanalen en sociale media (400 000 bezoekers) en eventueel gekoppeld aan een B-dagtrip

Zonder onze mediapartners te vergeten voor hun actieve deelname aan de communicatie campagne van het evenement.